Fillauer Mekaniska

Fillauer Mekaniska grundades från början av Toivo Karhusaari 1963 och var beläget i Kallhäll, namnet var då Topis svets och motor. Under sent 1970 tal togs företaget över av sonen Juha Karhusaari.

Under 80 och 90 talet expanderade Topis samt bytte namn till Topis AB där TOPIS fick stå för ”teknik och produktion i samverkan”.Verksamheten har med åren övergått från ångpanne-detaljer till t.ex. produkter inom medicin och läkemedelsbranschen.

2002(3) köptes Topis AB upp av Fillauer Europe AB, som i första hand är ett företag med tillverkning av proteser och ortoser samt kosmetik till hand och benproteser. 2017 gick företaget helt över till Fillauer Europe AB och bytte även namn till Fillauer Mekaniska. Fillauer Europe ingår i en större amerikansk koncern vid namn Fillauer som distribuerar hjälpmedel, över i stort sett hela världen.

I dag är verksamheten i stort inriktad på tillverkning, service och underhåll av Fillauers produktionsmaskiner samt även tillverkning av proteser och detaljer till dito.

 

 
 
Om Fillauer Mekaniska
Om Fillauer Mekaniska